Over Scripto Coaching

Wie ben ik?

Iemand die gek is op lezen en schrijven. Als kind heb ik ooit geprobeerd een boek te schrijven en later tijdens moeilijke perioden in mijn leven heb ik veel van me afgeschreven. Dat hielp, ik was het kwijt en lieve vrienden lazen het. Door hun begripvolle reacties voelde ik me gesterkt en kon ik weer verder.

Soms is dat het enige wat er nodig is. En soms zijn er vragen nodig om tot bepaalde antwoorden te komen. Ik ontdekte tijdens de opleiding tot schrijvend coach dat deze methode mij op het lijf geschreven is. Mijn zorgvuldigheid, behoefte aan volledigheid, inlevingsvermogen en gevoel voor taal komen hier samen.

Wat drijft mij?

Mijn missie om mensen gezond te houden. Mentaal gezond betekent vaak ook lichamelijk gezond. In de huisartsenpraktijk waar ik 20 jaar werkte zag ik de hoge drempel om hulp te zoeken.
Dat moest anders vond ik. Je kunt vaak écht op tijd ingrijpen waardoor klachten kunnen worden voorkomen.
Een probaat middel hiertoe is de schrijfmethode. Later voegde ik hier de Bepper Balance Methode aan toe. Een prachtige visuele tool om uit je hoofd naar je intuïtue te gaan.
Na een opleiding tot stresscounselor in 2018 volgde de opleiding tot schrijvend coach. In 2021 sloot ik de opleiding NLP Practitioner af. In datzelfde jaar behaalde ik het certificaat voor de Bepper Balance Methode.
Ik gun iedereen het gevoel van vrijheid, autonomie en harmonie dat ikzelf ervaar!

Wat maakt mij een goede coach?

Mijn analytisch denkvermogen, mijn grote behoefte aan volledigheid en zorgvuldigheid, empathie, levenservaring, zorgzaamheid, de opleidingen die ik gedaan heb en mijn ervaring 20 jaar in de huisartsenpraktijk.
Wat ook bijdraagt is het vermogen mijn oordeel los te laten, wat wekelijks in mijn vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn geoefend wordt.
Daarnaast zorgt bijscholing en mijn honger naar kennis over de psyche van de mens ervoor dat mijn kennis up to date blijft en uitgebreid wordt.
Ook heb ik ervaren en zie ik, dat als je iets met passie doet, dat meestal iets is waar je heel goed in bent.

Lees hier het interview dat ik had met Caroline Moerland, tekstschrijver en (eind)redacteur over schrijfcoaching.

Meteen aan de slag met schrijfcoaching

Je weet dat je aan de slag wilt met jezelf. Je wilt meer energie, focus of ergens duidelijkheid over.

Of misschien zijn er dingen die je nog niet verwerkt hebt. Ook voor twijfels over je loopbaan is deze schrijfcoaching uitstekend geschikt.

Neem contact met me op voor meer informatie.
Wil je meteen starten? Stuur mij dan een e-mail.

Nb. Vaak vergoedt je werkgever de kosten. Mocht dat niet zo zijn of heb je geen werkgever, komen we vast samen tot een oplossing.

© 2024 Scripto Coaching - Powered by Nettl Waalwijk and Maatos