Ervaringen

Van mijn oude ik veranderd in mijn nieuwe ik

Drie weken een schrijftraject en het heeft mijn leven compleet veranderd. 
 

Ik was totaal mezelf kwijt, geen zelfvertrouwen meer, geen eigenwaarde, ik was mentaal uitgeput.

Toen kwam Margot op mijn pad. Haar motto, schrijven is helen, is absoluut waar.
Ik ben eraan begonnen en al heel snel merkte ik, dit helpt..al was alles nog één wirwar, Margot kijkt hier doorheen en je komt samen met haar tot de kern.
In alle rust, in je vertrouwde omgeving,  je krijgt volop de tijd, en je voelt jezelf echt veranderen en beter worden.

Ik sta er nu achter, ik ben van mijn oude ik veranderd in mijn nieuwe ik.

Heb weer zelfvertrouwen, ik mag er weer zijn.
Ook de Gouden tips die je krijgt,  en niet te vergeten het einddocument,  waar je je hele verdere leven op terug kunt vallen. Margot dankjewel!!!

Ik raad het iedereen aan, heb je mentale problemen,  ga dit traject aan, dit is zo effectief!!!
Ik kan weer verder, dit gun ik iedereen!!

Nelleke

Ik kon niet wachten elke dag verder te schrijven

Ik heb het schrijftraject als erg prettig ervaren. Ik merkte aan mezelf dat het schrijven me eigenlijk geen moeite kostte. Naast een fulltimebaan maakte ik graag tijd om te schrijven, Voor mij kostte dit geen moeite. Ook omdat je zelf kan bepalen waar en wanneer je schrijft op een dag.

Ik kon niet wachten om elke dag weer verder te kunnen met schrijven en andere inzichten op mijn leven te krijgen.

Door het schrijven merkte ik dat mijn hoofd leeg werd. Alles wat in mijn hoofd zat zette ik nu op papier waardoor ik minder stressgevoelens ervaarde.

Ook ben ik beter in schrijven dan praten waardoor dit voor mij een ultieme uitkomst was. Ik zou het willen omschrijven als dat het je dagboek is waarop antwoord gegeven wordt.

Mocht je twijfelen aan het zetten van de eerste stap om jezelf gelukkig te voelen met wie je bent zou ik dit schrijftraject zeker aanraden omdat je inzichten krijgt die je voor de rest van je leven kan toepassen!

Daan

Ik voel weer positieve energie

Ik had van te voren niet gedacht dat dit me zoveel zou brengen! Margot stelt vragen die je echt aan het denken zetten en je helpen om weer dicht bij jezelf te komen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf heb herontdekt: ik weet weer wat ik echt fijn en belangrijk vind en durf op basis daarvan keuzes te maken. Daardoor voel ik weer positieve energie, ga weer de deur uit en ervaar minder stress. Ik kan dit iedereen aanraden.

Linda

Ik ben weer op weg naar mezelf te zijn

Twee weken…

…schrijven

…nadenken over jezelf

….nadenken over je gezondheid, emotioneel en lichamelijk

…oplossingsgericht denken

…confrontatie

…emoties

Deze woorden hierboven vatten mijn ervaring met Scripto coaching goed samen.

Die onderste wil ik even toelichten.

Voor mij begon het met emoties zoals schuldgevoel, onbegrepen, benauwd en vooral uitgeput.

Nu na ongeveer twee weken contact via de mail op zelf uitgekozen dagen en tijden voel ik me een stuk beter.

Ik ben weer op weg naar mezelf te zijn. Dit heb ik allemaal zelf gedaan maar zonder het begrip en de handvaten van Margot had ik niet gekund!

Ik ben meer dan tevreden over dit traject en raad het zeker mensen aan, ook al denk je in eerste instantie dit is niks voor mij. Dat dacht ik ook.

Robin

Dorine

In mijn werk vastgelopen

In mijn werk vastgelopen, zo werd het door mijn werkgever benoemd.

In een eerste mail nodigde Margot me uit om te beginnen. Fijn, laagdrempelig en geen druk.

Het eerste deel van het traject was zeer intens, zeer confronterend, maar ook een opluchting om het er eens helemaal uit te kunnen gooien.

Margot valt op om het doorvragen op wat er tussen de regels staat geschreven. Hierdoor werd mijn bewustzijn sterk vergroot en was ik in staat patronen te zien en verborgen overtuigingen te ontmantelen.

Halverwege het traject raakte ik totaal de draad kwijt en Margot wist me gerust te stellen door te zeggen dat dat ook niet mijn taak was en dat zij wel degelijk het overzicht had.

Al vrij snel daarna kwam de opbouw en ook het toewerken naar het moment van elkaar weer loslaten. Margot steunt en zorgt, maar maakt je niet afhankelijk van haar.

Je mag het op je eigen manier vorm geven.

Resultaat voor mij was inzicht in mijn eigen handelen, er achter komen dat je de tijd moet nemen voor verwerking van zaken, en twee mooie mantra’s, die me nog steeds helpen als ik weer even in een oude valkuil dreig te vallen.

Ik ben er rustiger uit gekomen, dichter bij mezelf, beter in staat beslissingen te nemen vanuit mijn hart.

Ik beveel Margot zeker aan bij mensen die gewend zijn te schrijven of die zich ook op papier goed kunnen uiten.

Een voordeel van schrijven is dat er een document ontstaat waar je nog eens dingen in kunt opzoeken.

Dank je wel Margot!

Alsof ik zwaarte kan afschudden

Alsof ik zwaarte kan afschudden. Alsof alle zwaarte die ik al zo lang voel niet van mij is. Ik heb altijd gedacht dat die van mij is. Maar die is misschien wel helemaal niet van mij. Wel door mij ontwikkeld, maar ontstaan door een situatie waarin ik zat en die niet echt van mij was.

Er komt zoveel moois en zinvols samen in dit document dat Margot en ik in twee weken tijd hebben opgebouwd. Prachtig dat dit er nu is. Ik ben er heel dankbaar voor. Dank je wel!

Kirsten

Eindelijk ben ik mijn gedrag gaan begrijpen

Wat een schat aan inzichten heeft de Scriptocoaching bij Margot mij opgeleverd! Ik kon van te voren niet bedenken dat veertien dagen schrijven en coaching tot dit resultaat kan leiden. Zonder op de details in te gaan kan ik zeggen dat de bron van voor mij belemmerende gedachten in die veertien dagen is blootgelegd. Ook het gedrag dat ik hierdoor jarenlang vertoond heb is uiteengerafeld en ben ik gaan begrijpen. Dit geeft rust en biedt me gelijktijdig een houvast voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

De aanwezigheid van Margot is heel voelbaar tijdens de coaching. Iedere dag is er een mail met reactie en vragen. Uit haar reactie spreekt dat ze alert en zorgvuldig mijn teksten leest en hier relevante vervolgvragen over stelt die me tot dieper inzicht brengen. Ik ben bijzonder tevreden en gelukkig met de Scriptocoaching en de wijze waarop Margot hier vorm aan geeft. De inzet van het traject was om mezelf beter te voelen over mezelf en te weten welke stappen ik daartoe moet ondernemen. Dat is helemaal waargemaakt.

Margot ondersteunt op zeer krachtige en kundige wijze. Ik beveel haar en haar methode Scriptocoaching van harte aan!

Helen

Nooit gedacht dat ik me zo makkelijk bloot kon geven

Aan het begin van het traject had ik mijn twijfels of dit zou gaan helpen. Er is in het verleden al eerder geprobeerd mij te helpen, maar dat had niet veel resultaat. Als ik nu terugkijk op dit traject denk ik dat dit schrijven mij toen veel meer gebracht zou hebben. Het viel me ontzettend mee hoe makkelijk het was mezelf zo bloot te geven, misschien komt dit wel omdat je niet iemand tegenover je hebt zitten en je in je eigen vertrouwde omgeving schrijft. En dan ook nog eens kiezen wanneer je schrijft. Ik zou zeker weer voor dit traject kiezen een volgende keer!

Birgit

Je kunt op je gemak nadenken over de antwoorden

Een mooie kans om eens goed over jezelf na te denken en aan jezelf te werken
Het kost veel tijd en energie, maar het levert je ook ontzettend veel op!!
Ik vind dit een fijne manier van coaching, omdat je op je gemak na kunt denken over je antwoorden en dingen terug kunt lezen. Margot stelt veel verdiepingsvragen wat je steeds weer aanzet tot nadenken.
Erg fijne handvaten die je goed kunnen helpen. Een aanrader om dit te doen!!! Heel erg bedankt Margot

Linda

Eindelijk helemaal open en eerlijk naar mezelf

In slechts 2 weken de diepte in; zou dat kunnen? Al na de eerste dag was het voor mij alsof ik eindelijk helemaal open en eerlijk ging kijken, én verwoorden, naar wat me echt bezig houdt en hield. Een reis door het verleden en naar de toekomst. Zo heb ik dit traject ervaren.

Omdat er geen coach tegenover me zat ging ik alleen maar op in mijn eigen verhaal, zonder afleiding. De vragen die Margot stelde waren to the point en duidelijk geformuleerd. Als er al enige angst of gene was om hierover te schrijven, dan viel dat weg op het moment dat ik begon te typen. Ik schreef voor mezelf én schreef de zaken die speelden ook van me af.

Margot bemoedigt en bewaart de rust in het proces, iets wat ik als heel prettig heb ervaren. Uiteindelijk ben ik met een helder document geëindigd en heb ik al meteen een aantal zaken opgepakt. Het was waardevol en verhelderend, het traject heeft mij veel gebracht. Dank Margot! Een aanrader voor iedereen die meer over zichzelf wil leren, maar vooral voor degene die stappen wil zetten om verder te gaan.

Bernadette

Mijn passie en drive ontdekt

De concrete vraag over hoe ik mijn werk wilde gaan vormgeven was het uitgangspunt voor het coachingstraject met Scripto Coaching. Door stap voor stap te ontleden waar mijn passie en drive vandaan komen, werden mijn ideeën concreet en geordend.

Margot stimuleerde mij ook om nog terug te gaan naar hoe het eerst was omdat er nog een pijnpunt bleek te zitten bij het vertrek bij mijn werkgever. Door dit op te schrijven werd ik mij hiervan bewust en door de manier van bevragen door Margot merkte ik dat ik de situatie veel negatiever bekeek dan zoals dat in de kern daadwerkelijk had plaatsgevonden. Ik kon het loslaten en me weer vrij voelen. Hierdoor ging het vervolg van de coaching richting het stellen van doelen en het zetten van eerste stappen.

Nu, een tijd later, kan ik zeggen dat hetgeen ik toen geanalyseerd heb me daadwerkelijk heeft gebracht waar ik wilde zijn.

Bedankt Margot.

Eva

Ik kon zelf mijn tijd indelen

Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ben begonnen met mijn verhaal.
Door iedere keer elkaar te schrijven en vragen te beantwoorden ben ik op sommige punten anders gaan denken. Waar komen deze gedachtes vandaan, waarom ben ik hier boos over, hoe kan ik het de volgende keer anders aanpakken.

Door de vragen die gesteld worden ga je het op een andere manier bekijken.
Het is fijn dat je kan schrijven wat je wilt, wat je dwars zit. Je wordt er niet op beoordeeld.
Wat ook heel fijn is, is dat ik mijn tijd zelf kan indelen. Ik schreef vaak s’ avonds omdat ik overdag met de kinderen bezig was.

Ik vond het fijn dat scripto-coaching op mijn pad kwam. Ik had zelf geen hulp gezocht omdat ik het idee had dat mijn probleem niet groot genoeg was.
Ben blij dat ik dit traject van scripto-coaching gedaan heb.

Rian

Nieuwe inzichten hoe ik dit aan kan gaan pakken

Ik heb veel aan het schrijftraject gehad, ben erg blij dat ik het heb gedaan. Je moet er zeker wel tijd voor vrij maken, maar je krijgt er zeer bruikbare handvaten voor terug!

Tuurlijk kan je dat niet allemaal ineens veranderen, maar stapje voor stapje geeft het mij meer rust. Heel veel dingen wist ik wel, maar nu kreeg ik inzichten hoe ik dit voor mezelf kan gaan aanpakken.

Ook wordt er tijd voor je genomen en worden er dingen benoemd, die je ook goed doet! Ik zou het iedereen aanraden, je kunt er altijd beter van worden, inzichten krijgen en hiermee aan de slag gaan! Dank je wel, Margot.

Cindy

Inzicht en overzicht in mijn verleden en het heden

14 dagen, intensief schrijven. Het “kost” je 14 dagen, het levert enorm veel op. Gedurende het traject heb ik inzicht gekregen in de rode draad in mijn leven. Door de juiste vraagstelling van Margot, lukt het om stil te staan bij mezelf. Dat maakt dat ik verband zie, inzicht, overzicht krijg in zowel mijn verleden als in mijn leven nu. De oorzaak en de oplossing liggen niet aan de oppervlakte, Margot begeleidt je hierin begripvol naar de kern.

Aan het einde van het traject merk ik dat er een last van mijn schouders is gevallen. Zit weer lekker in mijn vel en begrijp mezelf beter.

Margot, bedankt voor je liefdevolle, professionele begeleiding in dit korte coaching traject.

Natascha

In mijn brij aan woorden had Margot de kern te pakken

Toen ik het traject bij Margot begon was ik al gewend om dagelijks te schrijven in mijn journal. Ik heb al best veel gedaan op het gebied van persoonlijke transformatie en groei. Daardoor heb ik de afgelopen jaren veel sprongen gemaakt.

En toch bleef ik vastlopen op bepaalde stukken.

Omdat ik zelf niet wist waar te beginnen schreef ik in het begin heel veel op. Ook de stukken waar ik al aan had gewerkt en die niet meer als pijn voelde. Margot zoomde in op wat ik schreef en stelde daar verdiepingsvragen over. In mijn brei aan woorden had ze de kern te pakken en legde daar de focus op.

Doordat mijn verhaal als geheel op papier stond en de highlights er werden uitgepikt zag ik de rode draad in mijn thema’s. Nu kon ik er eens vanuit een ander perspectief naar kijken. De thema’s kon ik verbinden met elkaar. Omdat ik dit zag zette ik ook andere en nieuwe stappen.

Dit doe ik ook nog nadat het traject is afgelopen, want ik heb er nog dagelijks profijt van.

Ik gun iedereen dit traject bij Margot. Ze is deskundig en coacht op een prettige en toegankelijke manier. Ze is haarscherp waar de angel zit en vat samen waar je zelf de focus niet hebt.

Bedankt Margot voor dit waanzinnige traject.

Wendie

© 2024 Scripto Coaching - Powered by Nettl Waalwijk and Maatos